terugblik op 2017

Terugblik op 2017, Wat een geweldig jaar is het geweest! We hebben vele nieuwe huurders mogen verwelkomen, oude huurders die terug kwamen met een nieuwe collectie en als klap op de vuurpijl hebben we ook nog eens onze winkel een nieuwe naam gegeven.

Nieuwe koers

Waren in 2017 nog onderdeel van een franchise organisatie, nu staan we op onze eigen benen. En wat een geweldige keuze is dat geweest. Er kon nu een upgrade plaats vinden en we kunnen onze eigen koers gaan varen. Maar ook voor onze huidige en nieuwe huurders bied dit vele nieuwe mogelijkheden.

Als eerste was dit de verbouwing van de winkel waar we nog steeds volop mee bezig zijn. Voor twee huurders betekende dit een verhuizing naar hun eerste eigen kleine shop in onze winkel. Mangala was de eerste die overging en wat is het prachtig geworden. Deze week is Karins boetiek overgegaan naar haar nieuwe shop. Van een kledingrek naar een echte boetiek! Hoe leuk is dat!

terugblik op 2017

Ook de andere units worden nog verbouwd naar de wensen van onze huurders. Zou kunnen ze straks meer spullen kwijt, zijn er meer presentatie mogelijkheden en kunnen ze makkelijker uitbreiden van een kleine naar een grotere unit of juist visa versa.

Tweede grote verandering

De tweede grote verandering is dat we een webshop hebben geopend. De eerste producten worden nu online gezet. Voor onze (vaste) huurders een extra mogelijkheid om verkopen te realiseren. Maar ook andere partijen kunnen gebruik maken van onze webshop zonder dat ze een unit bij ons huren. Ze huren dan een plekje in onze webshop ipv in de winkel.

VIP member kaarten

 

In november hebben we de VIP member kaart in het leven geroepen. Deze kaart, speciaal voor onze klanten, bied de mogelijkheid om gebruik te maken van acties, kortingen en nog veel meer leuke dingen. Langzaam aan begint dit vorm te krijgen en steeds meer huurders komen met speciale VIP acties. Dit bind klanten en huurders aan elkaar waardoor het voor beide partijen een win-win situatie is. Ook online kunnen VIP members straks gebruik maken van hun VIP kaart.

Namen op buitengevel

Een verrassing was het voor de vaste huurders (minimaal 3 maanden) die we een plek hebben  aangeboden op onze buitengevel. Ideaal als je een website hebt want je valt extra op in het straatbeeld en ook passanten kunnen nu kennis met je maken zonder dat ze hiervoor eerst de winkel moeten bezoeken. Door onze locatie, bij de belangrijkste bushaltes van Haarlem, zorgt dit voor vele kijkers en mogelijk nieuwe kopers voor onze huurders. De eerste namen die op onze gevel zullen verschijnen zijn Mangala, Label past & present en Shopfreak.

teugblik 2017

Narrow Casting

Ook krijgt de narrow casting steeds meer vorm. Niet alleen huurders kunnen hierop acties promoten, maar ook partijen die verder niet in de winkel hun producten aanbieden kunnen tegen een kleine betaling gebruik maken van onze narrow casting. Het bereik is vele malen groter en goedkoper dan een kleine advertentie in de krant. Op een later tijdstip dit jaar hopen we tevens een scherm in de etalage op te hangen waardoor er nog meer bereik zal worden behaald.

Kleding inbrengen

Naast huren van een unit bieden we nu ook de mogelijkheid om kleding in te brengen. We staan inmiddels al goed aangeschreven als winkel waar je mooie kwalitatief goede (merk) kleding kunt kopen voor zeer lage prijzen. Vele klanten komen dan ook regelmatig snuffelen tussen het aanbod.

terugblik 2017

 

Up-stairs

Een nieuwe huurder gaat in 2018 een shop in shop openen waar je tevens terecht kunt voor huis ontruimingen. De opbrengst van de verkoop uit deze boedels worden gedeeld waardoor je een hoge marge kunt verwachten voor je spullen. Deze huurder (up stairs) zal straks een mooie collectie art deco, kunst en antiek gaan aanbieden. Voor de liefhebbers een mooie kans om tegen betaalbare prijzen unieke stukken te kunnen kopen.

Woonaccessoires

Verder zal dit jaar gefocust worden op mooie nieuwe woonaccessoires en zullen er wat klein meubelen aangeboden gaan worden. Daarnaast staan er meerdere gesprekken in de agenda van mogelijke nieuwe shop in shop eigenaren. Wel blijven we er alert op dat er geen onderlinge concurrentie ontstaat. Huurders met een bepaald assortiment zullen exclusief blijven en eventuele nieuwe aanbieders kunnen alleen bij ons terecht als de bestaande huurder weggaat. Door dit beleid en exclusiviteit kan er door de desbetreffende ondernemer een eerlijke marge verdient worden.

terugblik op 2017

Kledingrekken

Hoog op het to do lijstje staat de upgrade van de kledingrekken. Hieraan zal komend weekend al begonnen worden. Door deze upgrade zal de kleding veel beter tot zijn recht gaan komen en  een nieuwe frisse look krijgen.

Nieuwe huurders

Verder hebben we Link & Lief, Vlinderart, Label past and present, Rikkers Creations en nog een aantal nieuwe vaste huurders mogen verwelkomen. Dat ze een mooie collectie aanbieden is gebleken uit de verkopen welke ze gerealiseerd hebben.

terugblik op 2017

Kortom, we hebben een prachtig jaar achter de rug en kijken uit naar 2018 waar we met elkaar nog zullen verder groeien.

Verder danken wij onze klanten voor hun support, steun en gezelligheid. We hopen jullie ook in 2018 te mogen verwelkomen. Door het kopen bij onze huurders kunnen ze blijven ondernemen en hebben ze bestaansrecht naast de grote winkelketens die onze straatbeeld bepalen.