Favoriete winkel van meerdere dames

De Urban community store is de favoriete winkel van meerdere dames woonachtig in Haarlem en omstreken. Kan dat? Favoriete winkel zijn, terwijl we nog volop bezig zijn de winkel vorm te geven, de ene kleine verbouwing na de ander starten en er hier en daar nog rommeltjes liggen? Volgens een groep dames wel. Uiteraard wilde we meer weten, nieuwsgierig als we zijn hebben we dames individueel benaderd en wat vragen gesteld. Kijken door de ogen van de klant is natuurlijk zeer leerzaam!

Elke week even kijken

Alle dames gaven aan dat ze probeerde elke week even langs te komen. Omdat het assortiment snel wisselt, wil je niets missen. Ingrid verteld “Als er een rek gevuld wordt met nieuwe kleding, dan wil ik daar het eerst bij zijn. De kleding die bij jullie verkocht wordt is vaak nieuw of lijkt ongedragen. Iedereen koopt wel eens een kledingstuk welke bij thuiskomst toch niet je maat is of niet leuk staat. Zelf heb ik daar ook een handje van” lacht Ingrid. “Ik heb hier al veel leuke kledingstukken vandaan. Vooral merkkleding is erg goedkoop! Laatst nog een winterjas gekocht van Vera Moda voor nog geen €15. Dan ben ik helemaal happy!”

Ook Ilse komt elke week even langs. Naast een praatje met de Urban crew, wat natuurlijk heel gezellig is, zoekt zij naar leuke spulletjes om cadeau te doen aan haar vrienden.  “Ik heb een grote vriendenkring en verwen ze graag met leuke hebbedingetjes. Hier vindt je nog originele spulletjes die gewoon te leuk zijn om te laten liggen. Ik heb inmiddels geleerd dat leuke spullen snel verkocht worden. Soms ligt het pas een uurtje in de winkel en dan is het al verkocht. Om mijn slag te slaan kom ik dan ook zeker 1 keer per week. Maar als het lukt zelfs twee keer per week.” Uiteraard wilde we van Ilse weten wat haar leukste aankoop is geweest. “dat is een moeilijke vraag want ik heb hier al zo veel gekocht. Maar ik denk dat ik dan toch kies voor de oude leren dokterstas, die is geweldig! Hij staat als decoratie in mijn huis en ik bewaar er mijn sieraden in.”

Ook Gaby is iemand die elke week even binnen loopt. Vaak wel gehaast want ze komt vaak na haar werk. Haar bus stopt voor de winkel dus is het extra makkelijk om nog snel even rond te kijken. “Klopt, ik ben altijd gehaast. Naast mijn werk heb ik een druk gezinsleven en probeer ook altijd nog wat tijd vrij te maken om te kunnen sporten. Waarom ik elke week even binnen loop? Ik kom vooral voor de sieraden. Ben net een kraai, alles wat glinstert vindt ik mooi.”

 

 

Waarom zijn we je favoriete winkel

De brandende vraag die we willen weten, waarom zijn we je favoriete winkel? “Dat is een makkelijke vraag” zegt mevrouw de Rooijer. “Als ik de huidige winkels in Haarlem bekijk zijn het veel al kledingwinkels. Ook zijn het allemaal ketens die niet verrassend zijn. Ik kan begrijpen dat jonge mensen online bestellen! Het is toch niet meer gezellig om te winkelen! Hier vind je tenminste nog dingen die niet in andere winkels verkocht worden. Ook vind ik de combinatie van oud en nieuw erg leuk. Zelf hou ik van spullen met een verhaal, maar koop hier regelmatig ook nieuwe spullen.”

Ingrid geeft een kort en bondig antwoord op onze vraag. “lijkt me duidelijk, kijk om je heen!” Ilse noemt een hele lijst van redenen, maar we vragen haar welke reden het meest belangrijk voor haar is. “dat jullie elke week weer anders zijn. Als ik binnenloop is alles weer anders. Elke week ontdek ik jullie winkel weer opnieuw.”

 

Altijd in beweging

Gelukkig voor ons zijn de antwoorden van de dames precies wat we voor ogen hebben. We zijn altijd in beweging en zoeken steeds naar nieuwe mogelijkheden. Niet alleen voor onze klanten maar ook voor onze shop in shop eigenaren. Het streven is om een verrassend, regelmatig wisselend assortiment aan te bieden. Maar ook om de winkel elke keer weer anders te presenteren zodat het nooit saai is om bij ons rond te lopen. Verder vinden we het heel belangrijk dat iedereen, jong en oud, vrouw en man, zich bij ons thuis voelt.