Het ideale moment voor je interieur

Met het hele gezin op de bank en een mok warme chocolademelk erbij. Ik zeg, genieten! Maar als je al enige tijd niets aan je interieur gedaan hebt, kan het zijn dat je het gevoel bekruipt dat er iets mist aan het totaal plaatje. 

Nu het buiten koud is en er voor aankomende week zelfs zeer koude temperaturen verwacht worden, heb je alle tijd om eens kritisch naar je interieur te kijken. Ben je nog steeds happy met je meubels, zijn je accessoires aan vervanging toe en de kussens op de bank? De vlekjes gaan er in de was toch echt niet meer uit.

interieur
interieur

Hoe ga je te werk

Ga op de bank zitten of op een eetkamerstoel in de hoek van de kamer en neem alles eens rustig in je op. Zorg dat je drie kleuren post-its klaar hebt liggen. Het makkelijkste zijn de kleuren rood, geel en groen. De rode post-its staan voor mag weg, de gele staan voor weet ik weet het nog niet zeker en de groene staat voor houden.

Nu ga je plakken! Zorg ervoor dat alles voorzien is van een post-it. Als je klaar bent ga je direct alle spullen die voorzien zijn van een rode post-it verwijderen uit je woonkamer. Niet twijfelen, toen je aan het plakken was wist je zeker dat het eruit mocht. Door te twijfelen zal je interieur niet veranderen.

interieur
interieur

Overzicht

Nu je alle spullen uit je woonkamer hebt gehaald die je echt niet meer mooi vindt, heb je ruimte gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Ga nu aan de slag met de spullen die er nog zijn. Schuif je meubels naar andere plekken en neem steeds even afstand of je het mooi vindt. Dit blijf je doen tot dat je denkt, dit vind ik gaaf!

Kijk niet raar op als je meubels uiteindelijk weer op hun oude plekje staan. Dit kan te maken hebben met de indeling en afmeting van je woonkamer. Soms kan het gewoon niet anders, tenzij je echt ingrijpend aan de slag gaat. Als je meubels op hun (nieuwe) plekje staan ga je aan de slag met de producten met de gele post-it stickers. Vraag bij elk product jezelf af waarom je het nog niet zeker wist. Komt het door een sentimentele waarde, de vorm, kleur etc. Als je ook nu een keuze hebt gemaakt wat blijft en wat niet uit de spullen met een gele post-it dan ben je klaar voor de volgende stap.

interieur
interieur

kleur en sfeer

Weet je al welke kleur en/of sfeer je graag zou willen? Ga je voor de warme tinten, de stoere koper en goud look of heb je meer met natuurlijke elementen? Welke sfeer je ook kiest, met weinig middelen tover je het interieur zo om in de look welke jij graag wilt.

Bekijk je meubelen en accessoires die al de beoogde sfeer uitstralen. Plaats de accessoires in je interieur, en neem even afstand. Laat alles goed op je inwerken en noteer welke accessoires je nog nodig hebt om het tot een totaal plaatje te krijgen. Een grote vaas, kussens, woonkleed of misschien juist wel wat kleine accessoires. Bedenk wel dat een groot pronkstuk vaak mooier is dan vele verschillende accessoires, dat maakt een ruimte vaak druk en rommelig.

Bepaal nu het budget dat je wilt uitgeven aan je nieuwe interieur. Ga op zoek naar de accessoires die je graag wilt hebben in je interieur of laat je verrassen in de winkel. De sfeer en de kleur weet je al, dus het zoeken naar accessoires wordt hierdoor makkelijker. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als jezelf wilt.

Plaats je aankopen in je interieur en met weinig werk heb je nu een nieuw interieur.

 

interieur
interieur

Ook leuk om te lezen: