AVG Wet wij staan er helemaal achter!

De AVG wet die per 25 mei ingaat zal een grote inpakt hebben op veel bedrijven. Wij zelf staan helemaal achter de wet en waren er dan ook al klaar voor, voordat deze wet uberhaupt te spraken kwam. Het gebruiken van persoonlijke gegevens van onze klanten en huurders voor doeleinde buiten onze winkel of om gerichte, vaak irritante reclame te sturen hebben wij altijd al not done gevonden. Onze klanten hebben gewoon zelf de keuze hoe ze op de hoogte gehouden willen worden. Daarnaast zijn we altijd transparant naar onze klanten geweest.

avg wet 2018
avg wet

Wat doen wij met persoonlijke gegevens.

E-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen, social media-profielen, geboortedatum, geslacht… en zo is er nog veel meer informatie die wordt verzameld en opgeslagen door bedrijven. Deze persoonsgegevens geven bedrijven inzicht in het gedrag van (potentiële) klanten. De digitale voetafdrukken die je achterlaat zijn goud waard. En dus gevoelig voor diefstal en fraude. Daarom is er ook besloten om de AVG wet in te voeren en er zal streng op worden gecontroleerd.

Hier hebben we nooit aan mee willen werken en hebben dan ook niet iemand indienst of ingehuurd die zich hiermee bezig houdt. Onze focus ligt veel meer op het kunnen aanbieden van een apart, mooi en bijzonder assortiment. Het plezier, gemak en service die onze klanten in de winkel beleven. Hiermee genereren we mond op mond reclame, wat toch de meest krachtige reclame is.

De persoonlijke gegevens welke we ontvangen worden alleen gebruikt waarvoor ze bedoelt zijn.  Koop je iets in onze online winkel? Dan hebben we je adresgegevens nodig om je bestelling te kunnen opsturen.  Verder doen wij er niets meer mee. Geen ongevraagde reclame, geen ongevraagde nieuwsbrieven en al helemaal niet doorverkopen!

Een webwinkel moet haar verkoopadministratie zeven jaar lang bewaren (art. 52 Wet Rijksbelastingen). Dat geldt dus ook als er in die administratie persoonsgegevens van klanten zitten. Je gegevens worden binnen dit termijn vernietigen, echter zullen de gegevens niet toegankelijk zijn voor derde.

Huur je bij ons een stukje in de winkel? Ook dan moeten we je gegevens bewaren, echter zullen deze gegevens nooit aan derde gegeven worden of voor interne doeleinde gebruikt worden.

Heb je via onze website of in de winkel meegedaan aan een win actie? Dan zullen we, nadat de winnaar bekend is, alle gegevens vernietigen.

Kortom, bij ons hoef je niet bang te zijn dat er iets gebeurd met je persoonlijke gegevens, gewoon omdat wij daar ook niet van houden.

Mocht je naar aanleiding van deze blog toch nog vragen hebben over hoe we omgaan met je gegevens, dan ben je van harte welkom in onze winkel. We staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Met deze blog hopen we onze klanten en huurders te laten zien dat ons team heel transparant is als het gaat over hoe we omgaan met gegevens. Voor bestaande en nieuwe huurders zal er tevens nog een document beschikbaar komen waarop alles nog eens extra beschreven staat.

Op onze website vindt je tevens alles omtrent hoe we omgaan met de gegevens en de partijen waarmee we samenwerken en hoe deze partijen omgaan met je gegevens. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier..