Blik op vintage

Begonnen met verkopen bij verschillende conceptstores is Blik op vintage als echte stoere mannenshop toe aan een webshop. De vraag is groot en het assortiment groeit hard. Blik op vintage is een goed voorbeeld van hoe het kan lopen als je begint met het verkopen van een goed gekozen assortiment.

We vroegen eigenaar Henk naar zijn geheim. "ik wilde graag voor mezelf beginnen maar dan wel met een product welke niet in de meeste winkels verkrijgbaar is. Op zich was dat al een uitdaging want met de komst van de vele onlinewinkels is het moeilijk om op te vallen met een assortiment die wat anders te bieden heeft. Het voordeel van een concept store is dat je het assortiment kunt uitproberen zonder dat je direct een grote voorraad aanlegt. Je peilt wat wel en wat niet loopt, hoe het ontvangen wordt en welke prijzen je gaat hanteren.

Vintage en blik

“ik heb een voorliefde voor vintage spullen en oud blik heb ik ook altijd mooi gevonden, dus ik wist al snel dat ik hier iets mee wilde doen. Daarnaast was het voor mij belangrijk dat het een assortiment zou worden vooral gericht op mannen. Zelf ben ik een motorrijder en stoere mannelijke producten passen helemaal bij mij.  Ik heb toen gekozen om een assortiment van oude auto’s, motoren en reclameborden in een vintage stijl te gaan verkopen welke gemaakt zijn van blik.

En toen was het een hit!

” Door mijn vele reizen door Duitsland ben ik in contact gekomen met een leverancier waar ik nu het grote deel van mijn collectie inkoop. Goede kwaliteit, mooi design en tijdloos. Mijn collectie ben ik gaan aanbieden bij de Urban community store in Haarlem en bij Sil’s Store in Nieuw-Vennep. Het loopt zo goed dat ik nu ook een online webshop heb met de opvallende naam Blik op vintage. Ik kan iedereen iedereen aanraden ook hiermee te beginnen. Zoek een product welke niet massaal te koop is en kijk of het aanslaat. Via een concept store kun je voor weinig al een plekje huren, dus de risico’s zijn bijna nihil. Loopt het goed dan kun je net als ik een webshop openen en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt! Naast mijn nieuwe webshop blijf ik ook verkopen bij de Urban community store en Sil’s store en ik hoop straks in nog meer conceptstores mijn producten aan te kunnen bieden”

 

 

Lees ook deze artikelen….