De etalage is mijn erfenis

Het moment dat beide ouders overleden zijn is een periode in je leven die gepaard gaat met veel emotie en geregel rondom de erfenis. Dit overkwam ook een van onze huurders en ze bleef achter met een huis vol met spullen. Haar vader was een groot verzamelaar van antiek en andere mooie spullen.

"Mijn vader spaarde van alles, maar vooral religieuze spullen hadden zijn voorkeur. Uit verschillende kerken in Haarlem heeft hij door de jaren heen mooie spullen gekregen van de pastoors. Hij kende ze ook allemaal."Verteld mevrouw loope met een glimlach.

de etalage is mijn erfenis
de etalage is mijn erfenis

Mijn vader was trots op zijn verzameling

“Mijn vader was trots op zijn verzameling en zei altijd lachend dat als hij er niet meer was ik het vast allemaal zou weggooien omdat het mijn smaak niet is” verteld mevrouw Loope. “Dat klopt, het zijn inderdaad geen spullen die passen in mijn interieur maar dat betekent niet dat je zomaar alles weg doet. Je bent er toch emotioneel mee verbonden, mee opgroeit. In de eerste instantie heb ik contact opgenomen met het veilinghuis in Haarlem omdat mijn vader vertelde dat er een aantal stukken zijn die een bepaalde waarde hebben. Het contact met het veilingshuis was echter een zeer nare ervaring. Zonder hier verder inhoudelijk op in te gaan, besloten mijn man en ik dat we niet met deze instelling zaken wilde doen.

Op een antiekmarkt gaan staan was een optie, maar omdat ik al eerder een unit had gehuurd bij de Urban community store en hier goede ervaringen mee hadden, besloten we eerst hier de spullen van mijn ouders aan te bieden. Nadat ik mijn verhaal had gedaan zei de eigenaresse dat het misschien leuk zou zijn om de spullen te etaleren in de etalage. Zeker omdat het voor mij best wel emotioneel was. Mijn erfenis, een plek in de spotlight, mijn vader zou super trots zijn geweest”

erfenis
erfenis

Daar pronkt zijn verzameling

“De zaterdag na ons gesprek zijn mijn man en ik begonnen met het inrichten van de etalage. Het is heel vreemd om de spullen van je ouders te prijzen.  Hoe prijs je emotie? Maar het uitgangspunt was wel dat het voor iedereen betaalbaar moest zijn en dat de nieuwe eigenaren er net zo veel plezier aan zullen beleven als dat mijn vader deed. We hebben meerdere foto’s als herinnering genomen en we zijn heel blij dat dit mogelijk was. Van de opbrengst gaan we iets moois kopen ter nagedachtenis aan mijn ouders.”

Lees verder

zeldzame ziekte pxe

Wij steunen PXE

Deze week kwam ik in gesprek met een klant die de zeldzame ziekte PXE heeft. Mevrouw T.Cohen kwam een pakket bij ons […]