Hoe haal je de herfst in huis

Hoe haal je de herfst in huis nu het prachtige zomer die we hebben gehad, op zijn einde loopt. De herfst roept altijd de gedachten aan gezelligheid op. Warme bruine, rode en oranje tinten en de geur van een vers gemaakte groentesoep. Gezellig op de bank met een mooi woonkleed, terwijl de open haard brand.

Om je huis helemaal in de herfstsfeer te krijgen is een uurtje het bos in de eerste stap. Ga op zoek naar mooie grote herfstbladeren, dennenappels en wat mooie takken. Laat deze bij thuiskomst goed drogen.

herfst in huis
herfst 2018
herfstsfeer

Een dienblad voor elk interieur

Om een mooie herfstdecoratie te maken voor op je salon- of eettafel kun je het beste werken met een dienblad. Het voordeel is dat als je de ruimte nodig hebt voor wat anders het dienblad zo verplaatst is. Voor elk interieur is er onze winkel wel een passend dienblad te vinden. Zowel nieuwe als gebruikte dienbladen kom je bij ons tegen. Label Past & present heeft bijvoorbeeld een mooie collectie houten dienbladen staan terwijl Story vooral metalen dienbladen verkoopt.

Vul het dienblad met de bladeren die droog zijn, leg hier en daar een dennenappel neer en werk het tafereel verder af met een mooie kandelaar, oude kan, servies of wat je ook maar mooi vindt. Ook sierfruit staat er erg mooi bij! Ook leuk! Een klein stapeltje boeken op het dienblad plaatsen. Op de boeken leg je mooie grote bladeren en plaats je een item die je mooi vind en aan de herfst doet denken. Vaak zijn dit houten decoraties, maar goudkleurige of roestbruine decoraties kunnen ook. Om het tafereel verder af te maken knoop je aan beide handvatten een strik van dik bruin touw of een lint met schotse ruit print.

Herfst
herfst in je huis

De herfst is tevens de periode dat onze voeten verlangen naar warmte. Een mooi vloerkleed is dan natuurlijk onmisbaar. De kleuren van oosterse tapijten zijn bijvoorbeeld tijdloos en passen perfect bij de herfst. In onze winkel zijn regelmatig mooie (gebruikte) tapijten te vinden die zowel mooi in een klassiek- als een modern interieur staan. Op de bank gaan mooie plaids om lekker warm te blijven.

tapijt herfst
herfst deken

herfststolp

Een herfststolp maken is ook leuk om te doen. Door de stolp te vullen met een beetje mos, sierfruit, kleine dennenappels of beukennootjes maak je in een handomdraai een decoratieve herfststolp. Ook is het leuk om er kleine lichtjes in te doen. Er zijn tegenwoordig zat mogelijkheden om door middel van een dun snoertje met kleine lampjes, licht te krijgen in zelfgemaakte decoraties.

herfstpompoen

Herfst pompoenentijd

De herfst is natuurlijk “pompoenentijd”, en in je herfstinterieur mag deze dan ook niet ontbreken. Meerdere pompoenen bij elkaar in een leuke rietenmand, of op een grote schaal met herfstbladeren, dennenappels en takjes er omheen. Tevens verwelkom je gasten door bij de voordeur van je huis ook een groepje pompoenen neer te zetten. Staat uitnodigend en heel gezellig!

Daarnaast is sfeerverlichting ook iets wat bij de herfst hoort. We gaan dan ook helemaal los met kaarsen in alle soorten en maten. Kandelaars, waxinelichthouders en andere kaarshouders plaats je op verschillende plaatsen in je woonkamer. Zodra het donker buiten wordt, steek je ze natuurlijk aan! Gezelligheid ten top!